Sundae.

SKŁADNIKI

 4 PORCJE
  • 1 szklanka malin
  • 8 łyżek likieru kokosowego (ewentualnie cytrynowego)
  • 4 gałki lodów
POLEWA CZEKOLADOWA Z MARSHMALLOWS:
  • 1 szklanka pianek marshmallows
  • 1/2 szklanki śmietanki kremówki
  • 50 g gorzkiej czekolady, posiekanej
Sundae

PRZYGOTOWANIE

  • Na dno szklanek lub kieliszków włożyć maliny, skropić je likierem i rozgnieść.
  • Przygotować polewę: w rondelku podgrzać śmietankę, gdy będzie gorąca odstawić z ognia, włożyć pianki marshmallows oraz posiekaną czekoladę. Odstawić z ognia i mieszając roztopić do uzyskania gładkiej masy.
  • Gdyby masa wyszła za gęsta, można dodać więcej śmietanki lub mleka. Gdyby składniki nie rozpuściły się, można masę delikatnie podgrzać.
  • Gdy polewa będzie już gotowa wyłożyć lody na maliny, polać polewą i podawać.
źródło:kwestiasmaku.pl

Brak komentarzy