Sundae.
SKŁADNIKI
4 PORCJE
- 1 szklanka malin
- 8 łyżek likieru kokosowego (ewentualnie cytrynowego)
- 4 gałki lodów
POLEWA CZEKOLADOWA Z MARSHMALLOWS:
- 1 szklanka pianek marshmallows
- 1/2 szklanki śmietanki kremówki
- 50 g gorzkiej czekolady, posiekanej
PRZYGOTOWANIE
- Na dno szklanek lub kieliszków włożyć maliny, skropić je likierem i rozgnieść.
- Przygotować polewę: w rondelku podgrzać śmietankę, gdy będzie gorąca odstawić z ognia, włożyć pianki marshmallows oraz posiekaną czekoladę. Odstawić z ognia i mieszając roztopić do uzyskania gładkiej masy.
- Gdyby masa wyszła za gęsta, można dodać więcej śmietanki lub mleka. Gdyby składniki nie rozpuściły się, można masę delikatnie podgrzać.
- Gdy polewa będzie już gotowa wyłożyć lody na maliny, polać polewą i podawać.
źródło:kwestiasmaku.pl
Post a Comment