Steki z karkówki z leśnymi grzybami!

Steki z karkówki z leśnymi grzybami

CZAS PRZYGOTOWANIA:  60 minut
ILOŚĆ OSÓB: 4
POZIOM TRUDNOŚCI:  łatwe

SKŁADNIKI:

karkówka - 600 gramów
grzyby suszone (podgrzybki
lub prawdziwki) - 8 sztuk
Esencja do sosu pieczeniowego
ciemnego Knorr - 1 sztuka
rozmaryn świeży gałązka - 1
sztuka
Przyprawa do mięs Knorr - 2
łyżki
olej - 2 łyżki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Grzyby zalej 250 ml wrzącej wody, przykryj i odstaw na 10 minut. Po tym
czasie grzyby pokrój w cienkie paseczki, a wywar pozostaw.
2. Mięso osusz i posyp przyprawą do mięs. Obsmaż na rozgrzanej patelni na oleju
z każdej strony, a następnie włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez 50
minut w temp. 180 st. C.
3. Na tą samą, rozgrzaną patelnię wlej wywar z moczenia grzybów, dodaj
pokrojone grzyby, rozmaryn oraz esencję, dzięki której sos będzie gesty i dobrze
doprawiony – sos gotuj 2-3 minuty. Upieczone mięso pokrój w plastry i podawaj z
przygotowanym sosem oraz kaszą

Materiał zaczerpnięty z serwisu przepisy.pl :)

Brak komentarzy